Malmquist index approach to efficiency analysis in selected old and new EU member states - Staníčková, Michaela
Aplikácia metódy Data Envelopment Analysis (DEA) na hodnotenie výkonnosti regiónov NUTS 2 v štyroch krajinách Vyšehradskej štvorky v porovnaní s vybranými vyspelými členskými štátmi Európskej únie (EÚ). Prostredníctvom Malmquistovho indexového prístupu sa analyzuje úroveň produktivity daných regiónov.