Risks in management of energy in Poland - Piśniak, Monika
Článok obsahuje prehľad hlavných problémov riadenia rizík v obchode s elektrickou energiou a zemným plynom na poľskom trhu. Vývoj deregulácie trhu s energiou a kríza spôsobená škandálom spoločnosti Enron. Zavedenie štatistických a ekonometrických metód riadenia rizík pre portfólio zmlúv o dodávkach a predaji energie.