Characteristic Features of Abbreviations in English Synchronous Electronic Communication - Maierová, Eva, 1965-
Definícia pojmov: abreviatúra, synchrónna a kvázi-synchrónna elektronická komunikácia. Kvantitatívna analýza výskumnej vzorky twitterových chatov pod hashtagom #ELTchat v období 2010-2016. Abreviatúry (skratky) v synchrónnej elektronickej komunikácii - typografické symboly, alfanumerické a iné. (Emotikony nie sú predmetom tohto článku.)