Ekonomická a finančná gramotnosť ako súčasť manažérskych zručností absolventov vysokých škôl - Szarková, Miroslava, 1951-
Vymedzenie obsahu a štruktúry pojmu ekonomická gramotnosť. Finančná gramotnosť ako súčasť ekonomickej gramotnosti. Analýza významu a potreby zvýšenia ekonomickej a finančnej gramotnosti ako súčasti manažérskych zručností. Zdôvodnenie ekonomickej a finančnej gramotnosti, hlavne u absolventov rôznych nemanažérskych študijných programov, ktorí sú v manažérskych pozíciách, alebo sa na výkon manažérskych pozícií pripravujú. Ekonomická a finančná gramotnosť, okrem vzdelania v manažérskych disciplínach, obsahuje tiež ekonomické, legislatívne a sociálno-psychologické poznatky a vedomosti.