Kritika médií - Botík, Milan
Poslaním médií je zhromažďovať, spracovávať a šíriť informácie. Je to základ práce novinára. Celá jeho práca by sa mala diať za dodržiavania právnych a etických noriem. V príspevku sa autor zameriava na právnu a etickú rovinu. Po vzniku SR môžeme hovoriť, že etika médií je u nás nová spoločenská disciplína, ktorá je na začiatku svojho rozvoja. Každý novinár a žurnalista musí mať určitú úroveň morálneho posudzovania, čo je správne a čo nie. Jednotliví novinári sa spoločne podieľajú na celkovej etike médií. Dodržiavanie etických pravidiel sa odzrkadlí na kritike médií. Média a ich tvorcovia sú neustále pod paľbou kritiky za zverejňované informácie. Často táto kritika prerastá až do súdnych sporov. Nedodržiavanie etických a mnohokrát i právnych zásad je doménou bulváru. Všetci to vieme, no i napriek tomu je najpredávanejší a najčítanejší.