Foreign direct investment and its impact on the Slovak Republic’s economy - Fabuš, Michal
Problematika priamych zahraničných investícií (PZI), ktoré sú v súčasnosti na Slovensku jednou z foriem regionálneho rozvoja. Prílev nových PZI a udržanie existujúcich zahraničných investorov sa stáva dôležitou súčasťou politiky zameranej na zvyšovanie konkurencieschopnosti národného hospodárstva. Pokiaľ ide o získanie kľúčových zahraničných investorov a krajina je schopná prilákať viac investorov získa silnú medzištátnu konkurenciu a dosiahne intenzívny multiplikačný efekt PZI pre celé hospodárstvo.