Otevřená metoda koordinace jako nástroj v evropském vládnutí - Lapšanská, Veronika
Otvorená metóda koordinácie (OMK) získává v rámci vládnutia v Európskej únii na dôležitosti vzhľadom k jej rozširujúcemu sa využitiu v rôznych oblastiach. OMK však nie je dostatočne ukotvená právne, politicky, ani z hľadiska prístupov k novým spôsobom vládnutia.