Inequality in social standard of living in the international context - Polozhentseva, Yulia
Problémy efektívneho fungovania a rozvoja ľudského kapitálu sú úzko späté so životnou úrovňou, ktorá je hlavným ukazovateľom sociálneho, ekonomického a politického blahobytu ktorejkoľvek krajiny. Činnosť sociálnej politiky a vzťah medzi hospodárskym rastom a sociálnou rovnováhou v spoločnosti. Príčiny a meranie nerovností sociálnej a životnej úrovne. Celosvetová klasifikácia životnej úrovne podľa svetových ukazovateľov nerovností životnej úrovne a základné mechanizmy efektívneho rozvoja sociálnej politiky.