Migration policy and national security challenges in globalization conditions - Urda, Margarita
Niektoré nevyriešené otázky súvisiace s migráciou z hľadiska zabezpečenia národnej bezpečnosti krajín zapojených do medzinárodných integračných procesov. Bezpečnostné výzvy, ktoré úzko súvisia s tvorbou a implementáciou migračnej politiky. Prevencia a zmierňovanie národných bezpečnostných rizík súvisiacich s migračnými procesmi sa stáva naliehavou potrebou mnohých krajín, ktoré sa musia stretnúť s masívnymi migračnými výzvami.