Interkultúrne pôsobenie a jeho ciele pri stretávaní cudzích kultúr - Helmová, Milena, 1954-
Kultúrny rozmer migrácie. Vzájomné medzikultúrne pôsobenie. Etnocentrizmus a jeho úloha v interkultúrnych vzťahoch. Nacionalizmus ako novodobý variant etnocentrizmu. Kultúrny relativizmus. Interkultúrna komunikácia a interakcia. Vybrané typy interkultúrneho pôsobenia.