Zákon o náhradě škody v oblasti hospodářské soutěže - Petr, Michal
Analýza a diskusia k návrhu nového zákona o náhrade škody v oblasti hospodárskej súťaže, ktorý implementuje Smernicu Európskeho parlamentu a Rady 2014/104/EU zo dňa 26.11.2014 o určitých pravidlách upravujúcich žaloby o náhradu škody podľa vnútroštátneho práva v prípade porušenia právnych predpisov členských štátov a Európskej únie o hospodárskej súťaži. Oneskorená transpozícia Smernice do českého práva, chýbajúca odborná diskusia. Pôsobnosť nového zákona a jeho terminológia. Hmotnoprávne ustanovenia a vybrané procesné ustanovenia. Sprístupnenie dôkazného prostriedku. Návrh zákona nad rámec Smernice. Náhrada škody vs. private enforcement všeobecne. Chýbajúca primeraná forma "kolektívnych" žalôb.