Trendy v systémovom myslení so zameraním na manažérske činnosti - Vyhnal, Petr
Systémový prístup alebo vo všeobecnosti systémová veda je dôležitá vedecká oblasť, ktorá môže pomôcť rôznym vedným disciplínam, nevynímajúc manažment. Základné informácie z tejto vednej disciplíny, ako sú: mentálny model, systémová dynamika manažéra, model problému, tvorba informačných spojov, hodnotenie miery tokov informácií a možnosti manažérskej simulácie (modelovania).