Čo nás stojí nezamstnanosť: alebo čo ukázala empirická analýza v podmienkach slovenskej ekonomiky na národnej, regionálnej a odvetvovej úrovni - Domonkos, Tomáš
Slovenský trh práce dlhodobo zápasí s problémom vysokej zamestnanosti, ktorý sa síce podarilo zmierniť počas transformačného procesu, ale nepodarilo sa odstrániť. V európskom meradle Slovensko z pohľadu miery nezamestnanosti v roku 2013 obsadilo šiestu najhoršiu pozíciu.