Zavádzanie inteligentných sietí v elektroenergetike - Bosák, Martin, 1967-
Inteligentné siete (Smart Grid) predstavujú zdokonalenú elektrickú sieť, ktorá využíva digitálne a ďalšie pokročilé technológie pre sledovanie a riadenie dopravy elektriny zo všetkých zdrojov na výrobu elektrickej energie, aby boli splnené rôzne požiadavky koncových užívateľov. Inteligentné siete vedia koordinovať potreby a schopnosti všetkých účastníkov trhu s elektrinou tak efektívne, ako je to len možné, minimalizujú náklady a vplyvy na životné prostredie a zároveň maximalizujú spoľahlivosť, odolnosť a stabilitu systému. Zavádzanie inteligentných sietí v zahraničí a na Slovensku.