Jednoduchý program na podporu sekvenčného testovania ADF textu v programe EViews - Lukáčik, Martin, 1974-
Testovanie stacionarity sa stalo bežnou súčasťou takmer všetkých analýz, lebo významne ovplyvňuje výber nástrojov a metód, ktoré sa pri nich použijú. Najčastejšie aplikovaným testom je rozšírený Dickeyho-Fullerov (ADF) test. Predmetom tohto príspevku je vytvorenie jednoduchého programu na podporu sekvenčného testovania ADF testu v programe EViews.