Z historie International Labour Organization (ILO) – Mezinárodní organizace práce (MOP) - Tomeš, Igor
Podpísanie Versaillskej zmluvy a zriadenie organizačného výboru, ktorý mal pripraviť 1. medzinárodnú konferenciu práce (MKP) a tým aj vznik Medzinárodnej organizácie práce (MOP). História a myšlienka založenia MOP.