Evropské mýto EETS startuje už příští rok - Kolář, Vojtěch
Zmyslom zavedenia EETS je, aby dopravci mohli využívať jednu palubnú jednotku OBU (on board unit) na meranie najazdených kilometrov a vyúčtovanie mýtnych poplatkov naprieč celou Európskou úniou. Doteraz je prax taká, že každý štát má vlastný systém výberu mýta a dopravcovia musia mať pre každú krajinu inú palubnú jednotku. Belgicko je zatiaľ jediným štátom pripraveným využívať EETS. Takmer pripravené sú systémy v Nemecku, Rakúsku a teraz už aj v Českej republike.