Kata - koučováním jednotlivce k efektivitě celku - Tejnorová, Jitka
Pojem "kata" pochádza z japončiny a znamená nácvik boja s imaginárnym súperom prostredníctvom vopred definovaných pohybov rôznej dĺžky a fázovania. Ide o štruktúrovanú rutinu, vďaka ktorej sa v nás postupne vytvoria vzorce správania či myslenia, ktoré si uchováme po celý život. Kata poskytuje nástroj pre neustály rozvoj zamestnancov a rast ich výkonu. Kata koučovanie má svoje silné aj slabé stránky.