Ochrana sociálnych práv v konaní pred Ústavným súdom Slovenskej republiky - Gajdošíková, Ľudmila
Systém sociálnej ochrany tvorí systém právnych, ekonomických a inštitucionálnych nástrojov a opatrení vytvárajúcich podmienky na realizáciu sociálnych práv fyzických osôb garantovaných ústavou a medzinárodnými zmluvami, ktorými je štát viazaný, rešpektujúc základné ústavné princípy, na ktorých je založený. V ich medziach a na ich základe sa vytvára priestor na realizáciu sociálnych práv. Ochrana sociálnyxh práv v konaní podľa čl. 125 zmluvy.