Effect of Cross-border Acquisitions on Businesses Performance of Slovak Acquiring Companies - Kubicová, Jana, 1961-
V súčasnosti podniky alebo spoločnosti používajú rôzne nástroje finančného inžinierstva na zlepšenie ich výkonnosti. Jeden z takýchto nástrojov sa týka akvizícií, prostredníctvom ktorých môžu spoločnosti profitovať zo synergických efektov, znižovať prevádzkové náklady a daňové výdavky a zlepšiť svoju pozíciu na trhu. Analýza vplyvu cezhraničných akvizícií zo strany slovenských spoločností s cieľom zlepšiť ich výkonnosť.