Probability distributions in Maxima software - Slaninka, František, 1973-
Riziko v poistení. Osobitnú úlohu pri modelovaní a analýze rizika hrajú pravdepodobnostné rozdelenia a výpočty s nimi súvisiace. Ponuka pravdepodobnostných rozdelení v programe Maxima. Riešenie vybraných pravdepodobnostných úloh.