Turizmus - jeden z motorov nemeckej ekonomiky - Horváthová, Jarmila
Nemecko - atraktívna destinácia pre zahraničných turistov. Rekordné čísla v zahraničnej návštevnosti. Nemecko na treťom mieste (za Španielskom a Francúzskom) v celosvetovom rebríčku konkurencieschopnosti v turizme. Marketing a propagácia Nemecka v zahraničí zabezpečená Nemeckou turistickou centrálou (DZT). Slováci v Nemecku, Nemci na Slovensku. Najobľúbenejšie atrakcie v Nemecku.