Productivity by Regions of the Slovak Economy after Joining the EU - Megyesiová, Silvia, 1969-
Konvergencia ekonomík v EÚ ako jeden z hlavných cieľov EÚ. Analýza produktivity slovenskej ekonomiky v 8 regiónoch podľa nomenklatúry NUTS 3 pomocou indikátorov ako hrubá pridaná hodnota, zamestnanosť a produktivita práce. Silné postavenie bratislavského regiónu, pomalá regionálna konvergencia, niekede až divergencia.