<An> Estimation of the compliance costs of Slovak taxation - Nemec, Juraj
Sledovanie a odhady nákladov na dosiahnutie súladu pri zdaňovaní v Slovenskej republike. Výsledky prieskumu poukazujúce na zaostávanie slovenského daňového systému v administratívnych nákladoch a nákladoch na dodržiavanie právnych predpisov. A to aj napriek skutočnosti, že tieto dva aspekty daňovej efektívnosti nie sú priamo spojené, pretože za rovnakých podmienok môže mať tá istá krajina lacnú správu daní, ale komplikovaný systém pre platenie daní. Situácia si zaslúži pozornosť a Motivácia k hľadaniu niektorých vysvetlení. Vládne kroky ovplyvnené existenciou vysokých administratívnych nákladov: v roku 2012 rozsiahla reforma daňového systému (UNITAS). Cieľ - zlepšenie toku a využívanie informácií, zlúčenie výberu všetkých daní a sociálnych príspevkov pod jednu správu.