Energy intensity and GHG production of chosen propulsions used in road transport - Skrúcaný, Tomáš
Ťažkosti s porovnaním spotreby energie a výroby skleníkových plynov v doprave pri používaní rôznych palív. Ovplyvnenie chemickým zložením paliva, formou energie v ňom obsiahnutej, jeho výrobou, distribúciou a skladovaním. Zohľadnenie všetkých postupov použitých na získavanie a spracovanie paliva a jeho šetrnosť k životnému prostrediu. Posudzovanie účinkov vybraných pohonov vozidla na životné prostredie, a to miesto výroby, najmä v prípade elektrickej energie.