Determination of the appropriate vehicle operating in particular urban traffic conditions - Stopka, Ondrej
Výber najvhodnejšieho vozidla určeného na prevádzku na konkrétnom mestskom území s použitím špecifických metód analýzy s viacerými kritériami. Na výber vhodného vozidla je potrebné určiť počet konkrétnych kritérií. Požadované vozidlo je vybrané z piatich vozidiel, zatiaľ čo každé z nich má inú značku produktu. Metóda Saaty párového porovnania na určenie váhy kritérií a pre výskumný problém sa používa viackriteriálne hodnotenie alternatív.