Comparison of operational and economic aspects of direct road transport and continental combined transport - Široký, Jaromír
Porovnanie ekonomických a prevádzkových aspektov pri prechode z priamej cestnej dopravy bez sprievodu na kombinovanú dopravu s použitím intermodálnych cestných návesov. Porovnanie špecifikácií prepravných jednotiek, ako aj hodnotenie rizika s ohľadom na pravdepodobnosť výskytu kritickej situácie. Oba faktory ako kľúčové pre konečné rozhodovanie. Porovnávacia prípadová štúdia priamych nákladov na cestnú dopravu a kombinovanú dopravu s ohľadom na životnosť použitého zariadenia. Dáta použité z Česka, Nemecka, Holandska, Belgicka.