NBS sa mystery shopping osvedčil. Poukázal na nekalé praktiky firiem
Slovenská centrálna banka zdokumentovala vďaka utajenému nákupu finančných služieb situácie, pri ktorých boli spotrebitelia klamaní. Realizovala ich v bankách, pri poistení, pri poskytovaní úverov aj v oblasti investícií. Podľa NBS sú doterajšie výsledky z mystery shoppingov povzbudivé. Urobili bežný nástroj dohľadu, od ktorého majú primerané očakávania.