Analýza vybraných ekonomických a sociálnych problémov Ukrajiny - Vravec, Ján
Vybrané ekonomické a sociálne problémy súčasnej Ukrajiny. Ukrajinská spoločnosť a najmä ekonomika prechádza zložitým transformačným procesom. V rámci transformačného procesu vzniká veľké množstvo rôznych ekonomických a spoločenských problémov, ktoré determinujú súčasný a predovšetkým budúci vývoj tejto krajiny. Ukrajinská spoločnosť a ukrajinská ekonomika sa dostali do vážnych problémov najmä v priebehu roka 2014. Mnohé problémy a nedostatky majú chronický charakter a ich riešenie je veľmi zložité a finančne nákladné. Anexia Krymu a občianska vojna na Donbase spôsobili obrovskú nestabilitu a ekonomické problémy, ktoré je nevyhnutné riešiť v prospech obyvateľov Ukrajiny.