Štrajk vo Volkswagene zmení odbory - Kvašňák, Lukáš
Moderné odbory Volkswagen (MOV) zmenili zaužívaný úzus a štrajk do veľkej miery preniesli na sociálne siete a tak do štrajku vtiahli nielen zamestnancov, ale aj širokú verejnosť. Pre zamestnávateľov, odborárov, ale aj zamestnancov bude preto slúžiť ako prípadová štúdia a inšpirácia. Najbližším meraním síl MOV a OZ KOVO bude kolektívne vyjednávanie v trnavskej automobilke PSA Groupe Slovakia.