Sémantická charakterizácia anglického ekonomického jazyka na základe sufixálnej morfémy - Grossmanová, Marta
Analýza anglických ekonomických textov s cieľom poukázať na exaktnosť odborného jazyka, špecificky anglického ekonomického jazyka. Analýza jednotlivých sémanticko-gramatických tried z hľadiska sufixácie. Substantíva, adjektíva, verbá a adverbiá sú rozčlenené z hľadiska ich významu a charakterizované na základe ich výskytu s prítomnou sufixálnou morfémou.