Soft power Ruskej federácie. Jazyková politika Ruskej federácie a jej uplatnenie v Azerbajdžane - Fifiková, Dominika, 1987-
Analýza jazykovej politiky Ruskej federácie po rozpade Sovietskeho zväzu. Definovanie soft power a nástroje soft power v postsovietskom priestore na príklade Azerbajdžanskej republiky. Status ruského jazyka s ohľadom na jeho vývoj za špecifických podmienok v krajine. Jazyk ako fenomén, ktorý je schopný reflektovať významné spoločensko-politické a kultúrne zmeny spoločnosti a jeho schopnosť byť efektívnym nástrojom politického vplyvu.