Robotizácia: Virtuálny začiatok, reálny úspech - Marianyi, Peter
Jednu z dôležitých súčastí tvorby nových výrobných systémov využívajúcich automatizáciu a robotizáciu tvorí princíp tzv. digitálneho podniku (digital factory). S jeho pomocou sa dajú všetky aspekty budúcej továrne do detailov overiť ešte v štádiu projektovania, a to v počítačoch. Prináša to úsporu nákladov a času, ale tiež efektívne nové riešenia.