Ako vyhodnocovať účinnosť obsahovej stratégie - Danišová, Marcela
Hlavným účelom obsahovej stratégie je pritiahnuť potenciálnych zákazníkov. Cieľom je byť dobrý v podnikaní vďaka obsahu, ktorý musí vychádzať z podnikateľských cieľov. Aby contect marketing fungoval, musí byť obsah napr. blogu alebo videa konzistetný, relevantný, efektívny a zameraný na konkrétnu cieľovú skupinu. Na vyhodnocovaní výsledkov slúžia rôzne typy metrík ako počet registrácii do newslettera alebo vyplnenie konkrétnych formulárov.