Prechod práv a povinností z pracovnoprávnych vzťahov - Matlovičová, Iveta
Prechod práv a povinností z pracovnoprávnych vzťahov predstavuje inštitút pracovného práva, ktorý má v prípade organizačných zmien na strane zamestnávateľa zabezpečiť plynulý prechod práv a povinností, a taktiež zabezpečiť, aby týmto prechodom práv a povinností nebol poškodený zamestnanec. Zabezpečiť ochranu práv zamestnancov pri organizačných zmenách zamestnávateľa je dôležité preto, lebo k realizácii organizačných zmien sa nevyžaduje súhlas zamestnanca. Zamestnávateľovi vzniká povinnosť tieto organizačné zmeny zamestnancovi len oznámiť.