Trendy vývoja výkonnosti slovenského poľnohospodárstva v kontexte poľnohospodárstva EÚ - Grznár, Miroslav
Príčiny nižšej výkonnosti a konkurenčnej schopnosti poľnohospodárstva nových krajín EÚ. Pozície slovenského poľnohospodárstva a potravinárstva v EÚ. Slovenské farmy dosahujú v EÚ stále nízku výkonnosť v hodnote produkcie na jednotku pôdy pre nižšie nasadenie medziproduktu a jeho nedostatočné efektívne využívanie, pre nižšie stavy hospodárskych zvierat, nízke investície a nižšiu efektívnosť využívania majetku. Budúcnosť nie je príliš optimistická.