Zahraničnoobchodné vzťahy EÚ s južnými susedskými krajinami po Arabskej jari - Zubaľová, Ľubica, 1969-
Vývoj obchodnej spolupráce EÚ s krajinami MENA, ktoré patria pod Európsku susedskú politiku a identifikovanie najzávažnejších bariér vzájomnej spolupráce.