Slovenian communist legacy: after 25 years of independence of Slovenian nation - Prijon, Lea
Slovinsko je už 25 rokov nezávislé od vtedajšej Juhoslávie, ale vplyv komunizmu je neustále prítomný. Sociálny ani ekonomický prechod nebol úspešný na rozdiel od bývalých socialistických krajín. Komunistická tradícia je v Slovinsku hlboko zakorená. Slovinské chápanie komunizmu, socializmu a transformácie.