Výzkum lidských práv: Kritická reflexe současných přístupů - Smekal, Hubert
Hodnotenie aktuálnych kritických prístupov k medzinárodným režimom ľudských práv, ich kategorizácia podľa normatívnych, funkčných a metodologických základov. Recenzia štyroch nedávnych relevantných kníh v oblasti ľudských práv. Kritické preskúmanie historiografie ľudských práv, fungovanie medzinárodných režimov ľudských práv, ich legitimita a vplyv na ľudské práva v národnom kontexte. Kritika existencie a nastavenia medzinárodných ľudskoprávnych režimov. Kritika fungovanie medzinárodných ľudskoprávnych režimov. Kritika výskumu medzinárodných ľudskoprávnych režimov.