Baltic states - how to react to "new warfare" in the context of the article V? - Čižik, Tomáš
Hybridná vojna (hybrid warfare) predstavuje novú bezpečnostú výzvu pre celú Európu. Je to druh ozbrojeneného konfliktu, pozostvávajúci zo psychologických reakcií, propagánd, kybernetických útokov a pod. NATO a členské štáty EÚ musia vybudovať novú infraštruktúru a posilniť východné hranice Aliancie, aby úspešne potlačili ruskú agresiu.