Po padesáti letech od vynálezu bankomatů význam hotovosti klesá
Bankomat bol zaradený medzi sto najvýznamnejších vynálezov 20. storočia. Znížil prevádzkové náklady bánk na hotovosť a naučil klientov používať platobné karty. Dnes význam hotovosti klesá a preferuje sa bezhotovostný platobný styk.