Leveraging the potential of big data analysis in aviation - Endrizalová, Eva
Stručná história informačných revolúcií a súčasná explózia dát. Fenomén veľkých údajov (big data), jeho výhody a potenciál, technologické požiadavky na spracúvanie veľkých dát. Príklady využitia big data v leteckej doprave: profilovanie zákazníkov a personalizácia marketingu, prediktívna údržba lietadiel, podpora rozhodovania pri plánovaní prevádzky.