Fabriky sa menia na počítačové hry - Jurina, Ľubomír
Virtuálne technológie sa postarajú, aby sa produkcia zlepšovala, bola flexibilnejšia a efektívnejšia. Sú jednou zo základných technológií, ktoré postupne povedú k inteligentnej a plne autonómnej fabrike budúcnosti. Vďaka virtualizácii dostali priemyselní inžinieri novú "hračku" - digitálne dvojča. Spája v sebe tri rozmery výroby - fyzický, digitálny a virtuálny. Jedným z priekopníkov digitálneho dvojčaťa je výrobca hliníkových komponentov pre automobolivý priemysel Nemak Slovakia.