Turzovsko-Fuggerovské zmluvy v rokoch 1494-1507. Príklad použitia nemčiny ako rokovacieho jazyka v ranom kapitalizme - Paté, Magdaléna, 1980-
Turzovsko-Fuggerovské zmluvy podpísané v rokoch 1494-1507 sú obrazom vývoja vzájomného vzťahu týchto dvoch rodín v spoločnom podniku od jeho vzniku až po prvé vyúčtovanie. Obsah zmlúv od založenia podniku po prvé vyúčtovanie. Formálna a jazyková charakteristika zmlúv.