Emotionalisierung versus Normierung von Berufssprache. Beispiele aus dem Tourismus-Unterricht sowie der E-Mail-Kommunikation an DAAD-Lektoraten in der Slowakei - Ahlrep, Christian
Obchodná nemčina vyžaduje používanie lingvistických noriem. Emócie v komunikácii pomáhajú vyhýbať sa nedorozumeniam. Príklady z výučby cestovného ruchu a e-mailovej komunikácie na lektoráte DAAD na Slovensku. DAAD je Nemecká akademická výmenná služba (Deutscher Akademischer Austauschdienst, German Academic Exchange Service).