Francie: trh práce potřebuje uvolnit
Francúzsko patrí historicky medzi štáty s najviac regulovaných trhom práce. Pokusy uvoľniť reguláciu vždy vyvolávajú silný odpor a vlnu štrajkov. V súčasnej dobe, kedy Francúzsko bojuje s pomerne vysokou nezamestnanosťou, zvlášť medtzi mladými, a zároveň musí ostať inovatívne a konkurencieschopné, sa príliš ochranárske prácovné právo stáva brzdou. Nevyhnutnosť vyššej právomoci zamestnávateľov.