Súčasné postavenie ekonomiky Európskej únie vo vybraných ukazovateľoch - Krátka, Jana
Európska únia ako celok má významné ekonomické postavenie vo svetovej ekonomike. Analýza súčawsného postavenia ekonomiky Európskej únie v jej dvoch charakteristických črtách. Prvou črtou je otázka klesajúcej konkurencieschopnosti pracovnej sily ako súčasná slabá stránka ekonomiky Európskej únie. Druhou črtou je významné postavenie ekonomiky Európskej únie v medzinárodnom obchode. Dlhodobé tendencie, charakteristika a súčasný vývoj ukazovateľov práve v týchto dvoch oblastiach.