Nebuďte nenávideným turistom - Garaj, Patrik
Turizmus patrí medzi najväčšie svetové ekonomické odvetvia. Napriek hrozbám terorizmu, politickej nestabilite či prírodným katastrofám cestovný ruch kontinuálne rastie a podstatne prispieva k HDP. Zmeny priniesli aj geopolitické skutočnosti - koniec studenej vojny a otvorenie hraníc. Vo väčšine preplnených destinácií chýba nosný plán udržateľného turizmu. Dnes je turizmus všade, čo má aj negatívne dopady. Kde turizmus tlačí.