Průmyslové parky ukazujú vlídnejší tvář - Kotora, Bohumír
Tradičné výrobné a logistické areály fungovali len pre výrobné a distribučné účely, dnes však majú oveľa viac využití. Vznikujú tu ubytovne, jedálne, odpočinkové zóny, škôlky alebo obchody. V blízkosti priemyslových areálov je hromadná a železničná doprava. Trednom u malobchodných značiek je umiestňovanie do logistických centier administratívu. Tomu sa musí prispôsobiť architektúra, konštrukcia aj infraštruktúra.