Nafúknutý strach zo sociálnych bublín - Garaj, Patrik
Internet je nové médium, a preto láka k rôznym proroctvám. Týmto tézam chýba realita, či jednoduché porovnanie s minulosťou. Téza o názorových bublinách podsúva, že pred Facebookom sme boli rozhľadenými občanmi, ktorí skúmali všetky rozličné názory. Panika z toho, že dorastá neinformovaná mládež vyvoláva dojem, ako keby mladí v minulosti poctivo čítali dennú tlač a pozerali televízne noviny. Ak sa Facebook stal hlavným informačným zdrojom, nie je to lenivosťou, ale pragmatickou potrebou mať nástroj na filtrovanie. Či sa takýmto filtrovaním posilňuje názorová vyhranenosť, skúmajú už aj vedci.